vapaaehtoistyö

Volunt2Thai

Voittoa tavoittelematon vapaaehtoisjärjestö

Miltä kuulostaisi vapaaehtoistyömatka Koillis-Thaimaan Udon thanin Ban nong phoning kylään? 

Volunt2Thai on voittoa tavoittelematon  järjestö, jonka päätavoite on tarjota kuuden kylän lapsiasukkaille paremmat mahdollisuudet tulevaisuuteen. Järjestö haluaa auttaa lapsia oppimaan englantia, ymmärtämään enemmän muusta maailmasta ja tarjoamaan muuta tärkeää oppia ja koulutusta. Koulutus on ensisijaisen tärkeää koko maailman hyvinvoinnin takaamiseksi ja se onkin yksi suurin tekijä, miksi lähdin itse vuonna 2016 kyseiseen organisaatioon vapaaehtoiseksi ja jatkoin Suomen viestintäpäällikkönä. En ehkä pysty vaikuttamaan yksin kovin suuresti, mutta tällä tavoin pystyn vaikuttamaan laajemmin! 


Vapaaehtoismatka avasi silmiäni ja laittoi miettimään elämääni. Suomessa asuminen on helppoa. Siellä riisipeltojen keskellä ja pelleistä rakennettujen talojen ympäröimänä todellakin alkoi ymmärtämään elämän prioriteetteja: läsnäolo ja muiden ihmisten tuki ja tukeminen. Kylien asukkaat olivat todella ihania ja aina kun menimme asukkaiden ohitse, niin moikkasivat he meitä hymyn kera. Pieniä asioita, toisten huomioonottamista. Sain kunnian ohjata liikuntaa kuuden eri kyläkoulun ihanille oppilaille. Minulla oli ollut jo usean vuoden lasten liikunnanohjaus kokemus täältä Suomesta. Sen voin sanoa, että siinäkin huomasin suuria eroja! Lapset osallistuivat innolla ja tekivät reippaasti.


Volunt2Thai hakee vapaaehtoisia ympäri vuoden. Voit osallistua heille vapaaehtoiseksi minimissään 2 viikon ajaksi. Heillä on erilaisille ammattilaisille ja vapaaehtoisille tarvetta, joten suosittelen perehtymään heidän sivustoon (klikkaa kohdasta 'lue lisää') tai ottaa minuun suoraan yhteyttä. Tai sekä että :). Minä menin sinne yksin lentäen Suomesta Bangkokiin ja Bangkokista Udon thaniin. Udon thanista minut tultiin hakemaan, mutta sieltä voi ottaa myös taksin. Kotiinpaluun tein niin, että lähdin kylästä bussilla Udon thaniin ja sieltä yöbussilla Bangkokiin (n.10h). Olin noin viikon ajan vielä Bangkokissa lomailemassa ja sitten taksilla kentälle ja kotiin. Matka oli helppo tehdä.


Löydät lisää matkastani kohdasta 'Blogi'. Suosittelen lukemaan, jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö esimerkiksi lasten parissa!

Lue lisää:

Klikkaa itsesi kurkkaamaan Volun2Thain sivuja ja lukemaan heistä lisää! :)