Minä valmentajana

image20

Olen energinen, maanläheinen ja helposti lähestyttävä. Pyrin elämässäni avoinmielisyyteen, jatkuvaan oppimiseen sekä säilyttämään lapsenomaisen innokkuuden. Elämässäni on tilaa luovuudelle, huumorille, tunteiden kirjolle, ei-niin hyville päiville sekä intuition kuuntelemiselle - en tykkää mennä sieltä mistä aita on matalin ja polku jo valmiiksi rakennettu. Mielestäni meillä jokaisella on tärkeä osa elämässä ja jokaisen tulisi panostaa sen täyttymiseen. Oma polkuni liittyy vahvasti itseni aitoon kohtaamiseen, muiden tsemppaamiseen ja auttamiseen, liikuntaan, terveyteen ja onnistumisien luomiseen - ennen muuta sallivuuteen ja tuomitsemattomuuteen. Luonto, toisten arvostaminen&huomiointi sekä hyvän tekeminen, näkyvät myös tyylissäni elää.  On ihanaa olla epätäydellinen, tehdä virheitä ja oppia niistä. Virheet ovat tie kehittymiseen.


Ihmisläheisessä työssä on tärkeää panostaa omaan hyvinvointiin ja siihen, ettei anna itsestään liikoja. Toisten auttaminen ei tule kontrolloimisen tai paapomisen kautta, vaan luottamuksesta sekä rauhasta. Omat rakkaudella asetetut rajat ovat tärkeä myös asettaa. Jokainen on omassa kohdassa elämänpolkuaan ja vaikka valmentaja tietäisi terveydestä miten paljon tahansa, on tärkeä osata kunnioittaa toisen matkaa ja tahtia - olla siis tyrkyttämättä liikaa neuvojaan. Koen, että ihmisläheisessä työssä ammattitaitoa mitataan eniten sosiaalisissa taidoissa, tunnetaidoissa, laajassa ihmistuntemuksessa, erilaisuuden arvostamisessa ja itsensä eteen tehdystä työstä. 


Mitä teen

Toimin yrittäjänä monipuolisesti hyvinvoinnin parissa. Teen niin yksilövalmennuksia, ryhmävalmennuksia, ryhmäohjauksia, tapahtumien sisällöntuottoa, mentaalivalmennusta ja ohjaan kaiken ikäisten lasten liikuntaa. Olen myös suunnitellut oman Tietoinen Temmellys -kurssin, jonka tavoite on opettaa lapsille tietoisuus- ja tunnetaitoja. Tietoista Temmellystä olen sittemmin kouluttanut varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville sekä ohjannut sitä päiväkodeissa että kouluissa. Nykyään koulutan Tietoista Temmellystä toimien yhteistyössä Kurikan kaupungin kanssa.


Muutimme vuosi sitten yhdessä kihlattuni kanssa Etelä-Pohjanmaalle ja avasimme tänne kehonpainoharjoitteluun sekä tankotanssiin spesialisoituneen salin Movement Jalasjärvi. Olemme olleet suunnattoman otettuja salimme saamasta huomiosta sekä suosiosta! Tällä hetkellä teemme monipuolisesti yhteistyötä kaupungin kanssa, liikuttaen kaiken ikäisiä ihmisiä! Olemme luoneet aivan uuden konseptin 'Senior Movement' +65 vuotiaille oppilaille, mikä onkin saanut suuresti huomiota, sillä oppilaidemme toimintakyky on kehittynut huomattavasti. 

 

Esimerkkejä tarjonnastani:

-Henkilökohtainen valmennus + ohjelmat (toimintakyvyn parantaminen, liikkuvuuden lisääminen, kehonpainoharjoittelu, jooga, voiman kasvattaminen, tasapainon ja motoriikan kehittäminen, kehonhallinnan parantaminen, vapailla painoilla treenaaminen)

-Mentaalivalmennus 

-Pienryhmävalmennus

-Tietoinen Temmellys- kurssi lapsille / koulutukset

-Liikunnalisten tapahtumien ohjaus

-Työpaikka liikunta

-Akrobatia&Voimistelu pohjaiset tunnit


Olen kouluttautunut mm:

Joogaopettajaksi (rainbowlight), Personal traineriksi (FISAF 2013), Ravitsemusneuvojaksi (FISAF 2013/Paula Heinonen verkko-opintoja 2017), Mentaalivalmentajaksi (NLP Oivaltamaan Oy), Kehonpainoharjoitteluvalmentajaksi (Movement system 2017), Movement&Liikkuvuusvalmentajaksi (Movement system 2017), Koulunkäyntiavustajaksi (painottuen erityisentuen/kehitysvammaisiin oppilaisiin Edupoli 2017), Ilmajooga ohjaajaksi (Vertical club 2016), Rentoutusvalmentajaksi (SHL 2018), Intialainen pää- ja kasvohierojaksi ( Anitta Korplea 2019), Lasten joogaopettajaksi (2019 CK). Eri paikoissa lyhyitä jooga/pilates/tunnetaito workshopeja/koulutuksia. Olen käynyt paljon eri workshopeissa ja opiskellut mm. kuntoutuksesta, jalkaterapiasta sekä Itä-Suomen avoimessa yliopistossa liikunta- ja terveystieteet peruskurssit.  


Valmennusfilosofiani

Olen tarkkanäköinen valmentaja ja otan ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioon. Välillä on tärkeä katsoa kokonaisuutta, toisinaan perehtyä pienimpiinkin yksityiskohtiin. Tarjoan vain sen verran haastetta, minkä koen olevan asiakkailleni sopivaa - jokaisella kun on oma rytminsä toimia. Pyrin myös selkeyttämään mitä miellejärjestelmää/miellejärjestelmiä asiakkaani käyttävät oppimisen ja hahmottamisen parissa. Tämän avulla pystyn käyttämään osuvampia sanoja ja asiakkaalle toimivampaa tyyliä ohjata. Ryhmäohjauksissa tämän painotus tietenkin muuttuu.


Valmentajanroolissa minua erityisesti ohjaavat arvot ovat laatu, monipuolisuus, hyväksyminen ja ilo. 

LAATU olen tarkka ohjauksissani ja pyrin saamaan asiakkaan itse huomaamaan/tuntemaan, milloin tekniikka hajoaa tai kertomaan minun esimerkistä, miten eri kehonosat tulisi liikkeessä asettaa. Toistojen määrä ja nopeus ansaitaan, kun laatu ja tekniikka ovat kunnossa.

MONIPUOLISUUS näkyy kyvyssäni toimia kaikenlaisten asiakkaiden kanssa. Minulta löytyy taskuista runsaasti työkaluja, sekä ohjaukseni ovat sisällöltään monipuolisia. 

HYVÄKSYMINEN tulee siitä, että hyväksyn asiakkaan juuri niin kuin hän on ja otan huomioon sen, mitä hän toivoo - tuoden oman ammattitaitoni tuen mukaan. Asiakkaani eivät halua päästä mistään eroon, vaan haluavat muuttaa jotakin ja tietävät miksi sitä haluavat. En pysty auttamaan ketään pika-muutoksiin, mutta pystyn auttamaan itsensä hyväksymisessä, keskittymisessä, kehontuntemuksen parantamisessa, kunnon ja kestävyyden kohottamisessa, mentaalitaidoissa, arvojen ja tavoitteiden selkeyttämisessä, toimintakyvyn parantamisessa ja syvään hengittämisessä.

ILO olen syntyjäni iloinen ihminen ja minulla on tapana tartuttaa sitä muihin. Kannustan aidosti ja yhdessä luomme onnistumisia! Kanssani treenatessa nauru ei ole harvinainen ääni ja se on itseasissa osa salaista vatsalihaskonseptiani ;)

Harrastukseni

Harrastuksiini kuuluu mm. Movement -harjoittelu, voimaharjoittelu, kundaliinijooga, luonnossa oleminen, lukeminen, opiskelu, musiikki, tankotanssi, kilpa cheerleading.

Rakastan uuden harjoittelemista ja oppimista, kyseenalaistamista ja kasvua. Syvät ja aidot keskustelut ovat sielunruokaa! 

Työkokemuksia&Yhteistyökumppaneita

Olen aloittanut työnteon jo 11-vuotiaana lehtien jakamisella! Työ on ollut minulle aina hauskaa puuhaa.


Aikaisempia työnantajia/työkokemuksia:

-Cetus ry uimahyppyohjaaja,

-Gymi lasten ja nuorten kuntoklubilla salipäällikkö,

-Taivallahden peruskoulu koulunkäyntiavustaja,

-Kalasataman peruskoulu koulunkäyntiavustaja,

-Auroran sairaalakoulu koulunkäyntiavustaja.


Yhteistyötahoja (menneitä&nykyisiä):

-Elixir tv-ohjelma,

-Yksi elämä / Sydänliitto

-Mannerheimin lastensuojeluliitto keski-espoo,

-Compactfit Movement weekend

-Safkanet,

-VivoBarefoot Finland,

-Voimapapu, Karviaisten tila

-Kurikan kaupunki


Salit/kerhot joissa ohjaan ja valmennan yksilöitä ja ryhmiä (tai olen ohjannut):

-Yoga&Movement center tapiola,

-Hyvinvointistudio Lupaus helsinki,

-Movement center helsinki,

-Lady Fitness espoo,

-Move Wellness espoo,

-Yogaia,

-Kotistudiomme kauniainen,

-Kalasataman ala-asteen iltapäiväkerhon liikuntatunteja,


-> Tällä hetkellä toimin pääsääntöisesti saliyrittäjänä perustamallamme Movement Jalasjärvi salilla.


Koulutukset:

Koulutan tällä hetkellä mm. mindfulness -harjoituksia, tunnetaitoja, voimistelupohjaisia tunteja ja Tietoista Temmellystä eri päiväkodeissa.